Amb prou de retard, us deixe la crònica de la sempre agradable visita a Sagunt del passat dimecres 16 d’abril, per tal de fruir amb la representació de El asno de oro, a càrrec del grup TEAMUS, de Xest.

Aquest és el tercer any que participem en la Setmana de Teatre Grecollatina: fa dos anys vinguérem a Sagunt (on, a banda de veure Lisístrata, també vam participar als tallers dels Ludi Saguntini) i l’any passat a Tarragona.

Us deixe més fotos del viatge, perquè sobre aquesta nodrida setmana ja s’ha parlat a bastament en els blogs d’altres companys (veritablement, es fa difícil escriure de qualsevol cosa: quan et dones compte ja hi ha un bon munt de blogs que ja s’han fet ressò del tema! Quan vols posar alguna cosa, no visites el planeta de blogs de Chiron, perquè si no, et desanimaràs, perquè ja està tot escrit! El chiki chicki en llatí es va reproduir com les gallines!! Hem creat un monstre!!! És broma, oi? Com més serem, més riurem! ).

Tres notetes, però:

  • Vam tornar a dinar a L’armeler un menú que fan a posta per a aquesta setmana, amb reminiscències romanes

  • Vam veure amb orgull a dues alumnes ex-companyes de Pedreguer que formaven part del grup de teatre, Clara i Carla (una germana de Psique i la Novia). I dic amb orgull, no debades van estrenar ara fa tres anys el grup de teatre del nostre Institut, amb L’elecció de Miss Olimp, els Galguets, que avui formen L’estranya Família.
  • I vam signar el manifest Theatrum Saguntinum non delendum est! al mateix restaurant (podeu signar-lo on-line ací)

I un xicotet retret (que no treu cap mèrit ni agraïment als responsables de que tot isca el millor possible, Prósopon i Ludere et discere): és trist i una mica irònic que eixe eslògan tan ben trobat, “Volem un teatre viu”, haguérem de transformar-lo en “volem una llengua viva”, perquè (jo almenys) tots els anys trobe a faltar alguna obra més en la meua llengua. Potser ningú no tinga la culpa, o potser la tinguem tots: nosaltres per manca de demanda, les companyies per no emprar-la més… No ho sé, però alguna cosa s’hauria de fer… [prova d'agudesa visual: quina diferència trobes entre aquest escrit i aquest?]