Cogitationes uariae

Reflexions prescindibles des de la Marina Alta

Genètica o poca originalitat de l’homo turista?

1982: viatge final de Batxillerat a Suïssa per part del vostre humil servidor

2014: viatge a Suïssa de la meua filla i la meua sogra

32 anyets de res!

I què curiós: xe, mira, es nota que és la meua filla que tria algunes de les mateixes localitzacions per fotografiar-se? Genètica? Casualitat?

Pense que simplement mostra de com de previsible és l’homo turista! ;)

lleonetmix pontetmixxorretmixsuissamix

[Per cert, si m'identifiqueu en les fotos, penseu en els anys que han passat i que les rialles no siguen massa estentòries, please!]

dl., agost 18 2014 » reflexions, xorradetes » No Comments

Quan les devocions en són moltes, i el temps escàs

Dies com el de demà fan desitjar que la jornada dure més de 24 hores.

Demà, dissabte 5 d’abril, fan un munt d’activitats que m’agradaria viure de primera mà:

 • A Ontinyent, les cadets de Pedreguer  juguen un partit de bàsquet que pot significar aconseguir la permanència en la seua categoria N1 autonòmic

4-4-2014 16.4.1 1

Però em reserve el dissabte per una cita ineludible. I és que estaré tot el dia a Sagunt, on homenatgem un gran amic i excel·lent persona, Juanvi Santa Isabel, Hermes, Bigotet!

En aquest vídeo (0:40) el podem tornar a escoltar en una edició dels Ludi (la de 2008):

Non obiit, sed abit…

dv., abril 4 2014 » reflexions » No Comments

tripartitoruina, tripartitoapocalipsi, uuuuuuh

El figura de la Marina, aquell que començà a medrar en política volent segregar Moraira de Teulada, arrasant en unes municipals de la mà dels residents estrangers, per a fitxar després pel PP del finançament il·legal, aquell que tan sembrat està últimament intentant apagar tots els focs del moniatet (“el sector audiovisual valenciano a la larga va a salir reforzado“, després del cop d’estat del tancament de RTVV), aquell que, vist el panorama a Palau, se’n vol tornar cap a Alicante (com diuen ells) a posar ordre, aquell senyor protagonitza hui a EL PAÍS una entrevista farcideta de xorrades d’alt nivell, conseqüència de la caguera manifesta que tenen davant les bones perspectives de partits com Compromís…

Ací està completa la notícia, però vull destacar alguns detallets:

la máxima alternativa posible sería “un tripartito radical y de izquierdas”

lo que los ciudadanos quieren es “salir de la crisis, que se genere empleo y se mantengan las políticas sociales” y para ello, aseguró, “no quieren inventos de ningún tipo, solo que se gestione de forma razonada y con sentido común”

Com que “por sus obras los conoceréis”, u “obras son amores y no buenas razones”, o més en la meua línia “uerba uolant”, us deixe ací un exemple real de bona praxis, portada a terme per un “tripartito radical y de izquierdas” (front a tot el merder que acumula aquesta rècula d’aprofitats de la política), el govern municipal de Pedreguer:

Governant els salvadors de la pàtria a Pedreguer, els proveïdors trigaven 390 dies en cobrar; sota la bota del tripartito radical, triguen uns 20 dies; els grans gestors del PP van ser incapaços de generar romanent positiu; l’apocalipsi del tripartito ha tancat 2012 (i tancarà 2013) amb romanent positiu; el que paga Pedreguer d’interessos sota la ruina del tripartito ha baixat enguany un 20%: conseqüència de no endeutar el poble des de fa 2 anys, just el que han deixat de desgovernar els grans gestors del PP; la bona gestió econòmica d’eixa colla de radicals i ateus i dimonis amb cua ha permès enguany pujar un 80% el que es destina a foment de l’ocupació i a benestar social… etc. etc.

Així que Císcar, amic, deixe’s de xorrades! I com més prompte se’n vagen a casa, molt més millor pels valencians, tot i que l’alternativa siga “un tripartito radical y de izquierdas”

dj., gener 2 2014 » campanyes, dretona, eleccions, Paí­s Valencià , polí­tica » No Comments

Article recordatori per quan els embusteros del PP et demanen altra vegada el vot

Aquest article que ací us enllace anirà molt bé quan els embusteros del PP comencen amb les seues monsergues demanant-nos el vot a les properes eleccions.

Perquè ja té delicte que, amb totes les mentides, balafiaments de diners públic i altres delictes peperos, encara hi haja 1 de cada 3 enquestats que voten al partit dels imputats, a pesar de que en eixa mateixa enquesta es reflecteix que “el 78 % de los encuestados cree que el PP manejaba dinero negro, el 76 % que pagó “sobresueldos en B” y el 67 % que Rajoy cobró o intervino en el reparto”…

O el cortijo del PP és més gran del que pensàvem, o alguna neurona ibèrica no funciona massa fina…

dj., gener 2 2014 » dretona, polí­tica, propaganda » No Comments

Eliminant unitats escolars amb premeditació i “nadaleria”

En vespres de Nadal, el nostre mai ben ponderat President (aquell que tancava, animalet, RTVV per no haver de tancar centres escolars o sanitaris, quin moniato!) publica l’arranjament escolar, per tal que s’assabente el menor nombre possible de gent i seguir aniquilant els serveis públics.

En aquest enllaç teniu l’opinió de la Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya:

El president Fabra ens felicita el Nadal invitant-nos a construir l’any 2014 però, amb l’arranjament escolar 2014-2015, ens mostra que res està en la nostra mà, i que sols pretén destruir  el sistema educatiu públic

No deixaran res en peus (bé, sí, algunes de les seues butxaques arrebossaran bitlletets!).

Us enllace (gràcies STEPV!) la proposta d’arranjament i la guia per presentar al·legacions, per si encara esteu a temps…

Proposta arranjament 2014/2015

Guia d’al·legacions

Pel que veig, Pedreguer, de moment, no apareix en el llistat d’eliminacions.

ds., desembre 28 2013 » dretona, educació, ensenyament, Paí­s Valencià  » No Comments

EL PAÍS, animalades sense dret a rèplica

El passat 12 de desembre a l’última de @el_pais, el senyor Reverte es despatxava d’aquesta manera.

Res a dir, el jacobinisme d’aquest periòdic és conegut… El que passa és que, de la mateixa manera que dóna via lliure a les animalades que vulguen dir-se en defensa del suposat bon rotllo que els espanyols emanen cap a la perifèria ibèrica, també podria donar pas a la rèplica.

Doncs no és així: m’arriba una carta adreçada a aquest periòdic el dia següent a l’article de Reverte i, pel que sé, no s’ha fet cap menció. Per tal que no quede sense resposta tan enginyòs article, la reproduisc ací:

16 JUECES

Ingenioso artículo el de la última del jueves pasado [12 de diciembre] del señor Reverte. No sabe usted lo que he llegado a reírme…

Pero he de decirle, sin ánimo jocoso, que por aquí, por este Levante feliz, y de habla (de momento) catalana, no hay niños llorando porque no pueden hablar catalán, pero sí hay sentencias de cárcel por osar hablarle en esa lengua a un Guardia Civil… ¡Ya ve usted, qué cosas!

También he de decirle, amigo mío, que por aquí no nos importa que se gaste dinero en que los hijos de quien sea aprendan a usar el ordenador… lo que toca bastante las narices es que mis hijos, mis mayores o mis dependientes disfruten de menos derechos que los hijos, mayores o dependientes de lugares, que lo pueden hacer porque, mire usted, reciben parte de aquello que por aquí cotizamos…

Y, para acabar, he de decirle que no padezca: por estar tierras ya no hace faltar aprender esos idiomas tan raros y folklóricos: de hecho, se da la paradoja de que los jueces de por aquí (y no sólo setze) pueden ser analfabetos funcionales (“incapaces de leer y escribir” en una lengua oficial) y obligar al osado oriundo a llevar un traductor… ¡Cómo cambian los mitos, eh!

¡Ay, Maruja, no hay marcha atrás en tu abandono de la última de los jueves?!

dg., desembre 22 2013 » campanyes, llengua, manipulació, Paí­s Valencià  » No Comments

No volem el monstre fatxenda que ha parit Wert

71e1f5910a63f4263df2bdc5c2eaf2c3

El proper 24 d’octubre de 2013, hi ha convocada una vaga en el sector de l’ensenyament i jo la faré, i la meua filla també (ella està convocada el 22, el 23  i el 24), i la faré entre altres coses per açò (gràcies  ”Plataforma per l’Ensenyament Públic del Camp de Morvedre“):

 • Perquè no volem que lleven més professorat a les nostres escoles.
 • Perquè volem que qualsevol alumne i alumna tinga les mateixes oportunitats d’aprendre.
 • Perquè volem que els pares i les mares participen del meu procés educatiu. Els volem al Consell Escolar!
 • Perquè volem beca de menjador i de transport.
 • Perquè volem ajudes de llibres i material escolar.
 • Perquè necessitem centres nous on estudiar.
 • Perquè no volem estudiar en barracons.
 • Perquè volem estudiar en valencià.
 • Perquè no volem estudiar en una aula massificada.
 • Perquè estimem la diversitat i no volem que segreguen a ningú.
 • Perquè l’alumnat amb necessitats educatives necessita recursos.
 • Perquè volem una Universitat Pública per a totes i tots.
 • Perquè no volem la LOMQE, ja que no garanteix la igualtat d’oportunitats.
 • Perquè la nostra escola pública és la millor, ÉS DE TOTES I TOTS!
 • I perquè volem una educació pública, gratuïta, laica, valenciana, democràtica i de qualitat per a totes i tots…

I, a més, perquè aquest “engendro” Wert l’únic que fa és aprofitar per aplicar ideologia: es busca convertir l’ensenyament públic en un gueto i afavorir la privada: bona prova d’això és que només n’estan a favor el PP, els rectors i la patronal educativa.

Perquè és inadmissible que augmenten els concerts amb la privada, mentre redueixen unitats en la pública.

Perquè la meua filla no té per què ser castigada a rebre no se sap bé quines xorrades només perquè l’església catòlica adoctrine des de les aules públiques, i amb els meus diners.

I, sobretot, la faré per deixar-los claret a aquesta gent que, quan governem aquells que estem a favor de l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià, retornarem aquest monstre de llei neo-franquista al poal del fem.

Aprofite per exigir a les meues autoritats educatives que DESTINEN ELS VORA 100 € QUE EM RAPINYARAN (i els de la resta de companys que secunden la vaga) a pagar beques, material escolar o qualsevol altra necessitat que hui pateix la castigada escola pública.

I també demane encaridament a les directives dels centres que estiguen en serveis mínims eixe dia que controlen bé els que decidisquen acudir al seu lloc de treball, perquè ja n’estem una mica tips de que individus de poca moral aprofiten aquests esdeveniments per escaquejar-se (i no estic generalitzant, eh? No aneu ara a pujar-vos per la parra!).

I a aquells pares i aquelles mares que els haja tocat patir un rebenta-vagues d’eixos que posen exàmens en dia de vaga, els recomane que no dubten en justificar la falta del seu fill, perquè està en joc el seu, el nostre futur.

foto

dl., octubre 21 2013 » educació, ensenyament, esdeveniments » No Comments

Senyors de Marina Salud, la sanitat està al servei del pacient, no del negoci

Durant aquests 12 mesos que he tingut la sort/dissort de lidiar amb els gestors i gerents de Marina Salud, hi havia un tema que els treia especialment de polleguera, sobretot al seu gerent, Sr. Giménez, i era quan exigia saber què ens costava mantenir tota la colla de gent encorbatada que no significaven cap benefici per als pacients pacients (i la repetició no és error) de la Marina Alta: directors, gabinet de premsa, responsable de no sé quina cosa relacionada amb els ordinadors… alguns càrrecs que, en la sanitat pública, ni tan sols existeixen.

En aquest enllaç podeu llegir la reacció del senyor gerent, quan, entre altres coses els demanava “el cost dÂ’alguns dels departaments de Marina Salud que són molt menys beneficiosos per als usuaris que les urgències nocturnes (com ara, el gabinet de premsa o el consell d’’administració“…

Ara ja sabem el perquè d’eixa reacció i la negativa a donar eixes dades: per l’escandalós cost que significa alimentar aquesta gent mentre ens furten i ens retallen serveis de primera necessitat. Allò que en una gestió pública costaria als ciutadans de la nostra comarca uns 200.000 €, ens està costant més de 900.000 €€… i no estaven inclosos els salaris de les tres persones que es dediquen a vendre el producte MarinaTaüt des de l’inflat gabinet de premsa… i no els cau la cara de vergonya.

Això­ es va fer públic ahir en el ple de les Corts, en què Mònica Oltra, en representació de Compromís, demanava la creació d’una comissió d’investigació sobre la gestió de Marina Salud a la Marina Alta… votació, que, per altra banda, es va perdre (38 vots contra 40) per l’actitud dictatorial i caciquil del president, Cotino, que va allargar el moment de votació fins que la gran part dels diputats del PP que estaven fora van accedir a l’hemicicle (algun d’ells va haver d’apurar el gint-tonic o allò que estiguera fent durant el temps que els valencians li estem pagant). [altra notícia al respecte]

Gestió de la sanitat pública ja! #FemForalaMàfia

[podeu trobar una selecció del tema sanitari a Pedreguer en aquest enllaç]

dj., juliol 25 2013 » dretona, economia, sanitat » No Comments

Felicitar les Falles és molt beneficiós per la salut de la Marina Alta

No és lamentable, i fins i tot indecent, que, mentre ens retalla serveis essencials (com les urgències nocturnes als centres de salut) o acomiada a metges de 58 anys, Marina Salud es gaste milions de pessetes en agit-prop, mantenint amb els nostres diners (i a expenses de la nostra salut) un servei de premsa i de publicitat en els mitjans de comunicació (als que, d’eixa manera, té comprats) que arriba a la felicitació per ràdio a les Falles de Dénia?

Bé, no es pot negar que el servei de propaganda de Marina Salud es guanya ben guanyat el jornal… El que passa és que eixos diners haurien de revertir en allò per al que se suposa que treballa: la nostra salut.

En aquest enllaç podeu veure la tasca que fa aquest servei d’agit-prop (genial allò de: “apostilló que “fuera de las reivindicaciones polí­ticas y con los datos en la mano, no procede tal apertura“”)

I en aquest altre, la versió pura i dura del que estan fent amb la nostra salut.

PER LA NOSTRA SALUT, SANITAT PÚBLICA I DE QUALITAT. REACCIONEM.

ds., març 16 2013 » manipulació, propaganda, sanitat » No Comments

Hem d’equiparar-nos amb Europa!!!!

Dedicat a aquells que s’omplin la boca amb la frase del títol, això sí… aplicada només als jornals… “Ma que saben, tu”

[i gràcies a El Jueves, nº 1809... Disculpeu l'afusellada però és que és molt bo!]

comeuropa1

comeuropa2

… si vols seguir llegint, clica ací: (more…)

dj., febrer 9 2012 » economia, polí­tica, xorradetes » No Comments