Avui a mitjanit comencen de debó les festes a Pedreguer, però després (això sí, combinant-ho amb l’enriquidora tasca de criança i els refrescants banys a la Mediterrània)… m’espera un estiuet atrafegat:

  1. dilluns passat va celebrar-se el claustre en què ens reparteixen els grups i assignatures per Departament: no caldria dir res, perquè es reprodueix el que dèiem el 18 de juliol de l’any passat. Només es canvia en que en comptes de cedir la Cultura Clàssica al Departament de Filosofia, ho farem al de Geografia i Història. En fi. Aquesta mania de calcular les hores abans d’acabar la matrícula (que serà al setembre) fa que enguany siga pitjor la cosa, per tal com de 3r d’ESO no s’ha matriculat ningú en Cultura Clàssica i en 4t ho ha fet 1 persona. El primer és normal: no debades tots els anys -com ens hem queixat periòdicament en els llibres d’actes- els alumnes que van a parar-hi són de promoció automàtica, repetidors o que no caben en Informàtica. Però en 4t és una mica escamós: l’any passat hi havia 17 matriculats i fa dos anys 15: què ha passat? Una orientació mal feta? Mala premsa d’enguany? No ho sé. Intentarem esbrinar-ho. Així que tindré els mateixos nivells que enguany, però hauré d’actualitzar el material en 2n de Batxillerat: en Llatí hauré de revisar el dossier que vaig preparar l’any passat, ja que només treballarem Juli Cèsar; i en Grec hauré de preparar Lísies, després del ferragost que em vaig tirar l’estiu passat amb l’amic Xenofont. Per als avorrits podeu obrir boca ací, tenint en compte el que acabe de dir per a 2n de Batxillerat. Per a aquest nivell podeu visitar aquest lloc, aquest altre, aquest i aquest.
  2. també em donarà quelcom de feina la preparació del material per al curs del CEFIRE de Sagunt, Els blogs, una eina educativa per a les humanitats. De moment, estic enllestint un blog -un altre????- de suport per als participants.
  3. si tinc una estoneta, m’endinsaré una miqueta en les tècniques del Flash per canviar la portada de la web, que no acaba de convencer-me.
  4. i, per acabar-ho d’adobar, hauré de trobar-li el “tranquillo” a la tasca d’oposició municipal, tot preparant alguna moció i posant-me al dia sobre els assumptes municipals.

Però bé, “sarna, con gusto, no pica”.

En fi, bones vacances a tots!