Amb més d’una setmana de retard, publique l’article de principi de curs de tots els anys.

Primer, passe a dir-vos el que solem dir en aquest post, després us explique els motius d’aquesta tardança:

Com és habitual, en aquesta primera entrada del curs us deixe el material que farem servir enguany.

A banda de poder tenir el material en dossiers, pels quals hauríeu de pagar uns eurets (excepte en Grec de 1r, en què emprem llibre de text), podeu baixar-los de la xarxa o portar un CDRom on es pot gravar tot.

Podeu descarregar-ho tot des de les següents adreces electròniques:

http://portada.sergiferrus.net/: una de les novetats d’enguany; estem intentant concentrar tot allò que siga arxiu descarregable en un sol lloc, en aquest cas la portada de la nostra web: a la barra lateral, podreu trobar “Baixada d’arxius”. Ací anirem afegint els documents del Departament.

http://perso.wanadoo.es/walaferrus/interest.htm: seguiu les instruccions que s”hi especifiquen;

http://instiblog.sergiferrus.net/material-didactic/

O anant als links que us especifique a sota:

1r. Batxillerat Llatí:

http://perso.wanadoo.es/walaferrus/llatext1.rar: continguts (llibre de text);

http://perso.wanadoo.es/walaferrus/llaexer1.rar: exercicis;

http://perso.wanadoo.es/walaferrus/llavoc1.rar: vocabulari;

http://perso.wanadoo.es/walaferrus/llarefors1.rar: exercicis de reforç.

2n. Batxillerat Llatí:

http://perso.wanadoo.es/walaferrus/llatext2.rar: continguts (llibre de text);

http://perso.wanadoo.es/walaferrus/llaannex2.rar: annexos;

http://perso.wanadoo.es/walaferrus/llarefors2.rar: exercicis de reforç;

http://perso.wanadoo.es/walaferrus/ALGUNESPROVESSELECTIU.htm: proves de selectiu.

Les aventures d’Ulisses

Emprarem també el diccionari de l’enciclopèdia catalana Llatí-Català (tot i que, per qüestions de pressupost també podeu usar el de VOX, més barat, però no de tanta qualitat).

En Llatí de 4t emprem el llibre de Voramar-Santillana, mentre que en els grups d’Atenció Educativa, ja veurem què fem… I aquesta incertesa té a veure amb el que comentàvem al principi sobre les dificultats d’aquest inici de curs.

Els horaris encara no són definitius; sorpresos? Crec que no, a aquestes alçades de la pel·lícula la gent se sorprèn per ben poca cosa. M’explique: a hores d’ara (25 de setembre!) encara ens falten dos professors, per culpa de la manca de previsió de les autoritats que patim.

Qui haja sofert les reunions amb la Inspecció de final de curs per a decidir la “plantilla” d’un centre escolar, sabrà que l’única missió dels inspectors (almenys és el que es dóna a entendre) és ajustar-se al nombre de professors que els “jefes” han decidit i és digne de veure la “lluita” que s’estableix per aconseguir un o dos professors més; habitualment és l’Administració qui guanya la batalla. Doncs bé, al final del curs passat, donya Administració ja sabia que el nostre centre estava fregant el límit en 2n d’ESO i en 1r de BAT, però, cabuts com són, es van negar a autoritzar dos grups més. És increïble que per aquestes coses posen tantes traves quan, després, dilapiden els diners en coses com:

  • concertar batxillerats, mentre eliminen unitats en la pública
  • gastar-se diners prevaricant (suposadament) defensant bajanades davant la justícia: ja són una vintena de casos en què li diuen al nostre Conseller que s’han d’homologar els títols de català i valencià; doncs no, ell, erre que erre, pletejant i perdent plets
  • emprant els recursos en la traducció i l’elaboració de materials per a una assignatura que s’entestava en fer en valencià

Bé, al final, al principi de curs, s’ha observat (oh, sorpresa) que sí que fan falta eixos grups de més… amb els horaris fets i el professorat i els alumnes al Centre! Nyas, coca!

I així és com arribem a la situació en què un servidor encara no sap si els grups que em consten a l’horari d’Atenció Educativa seran finalment els que em “patiran” com a professor: per confeccionar els horaris dels professors que encara no han vingut, potser siga necessari intercanviar nivells i/o canviar alguna hora. O siga, que estem treballant provisionalment.

Per això hem trigat en publicar aquest post, perquè volia aprofitar per posar també allò que els alumnes d’atenció educativa faran durant l’any… i que encara no puc posar! Tot i això, com que ja he tingut classe (o el que siga això, ja coneixeu la meua opinió respecte a aquesta concessió als bisbes) en els diferents nivells, he pogut copsar l’opinió de l’alumnat sobre els interessos que tenen i allò que van fer durant anys anteriors, i possiblement orientarem aquestes hores (per tal que no perden el temps del tot) cap a aquestes activitats:

  1. Cine-fòrums
  2. Crítica periodística
  3. Ofertes de treball
  4. Blogs, webs i xarxes socials
  5. Avançar treball per fer i estudiar
  6. Jocs i tradicions populars
  7. Participar en concursos educatius, per exemple el d’Educared, Es de libro o el País de los Estudiantes.

De l’enquesta als estudiants he observat que la tasca que més els agrada és la -5-. Les següents serien la 4, la 7 i la 1… que potser puguen treballar-se a l’hora.

Ja us aniré contant!

[el que sí que puc dir-vos és que possiblement enguany El Repte no es porte a terme: massa despesa d'energia per a tan poca participació, snif!]