Xe, que s’escapa, xe…

Aquesta vegada, després que l’anterior repte només el solucionara brillantment Esther, s’ha fet de pregar, el maleït assassí; hui, en tornar de l’Institut m’havia deixat aquest missatge a la bústia de ma casa:

Amiguets meus… m’he relaxat bona cosa durant aquestes festes al vostre país… De fet he estat per allà, disfressat de caputxino, desfilant al costat de les altes autoritats… Jojojo…

Veig que només aguanta el meu ritme la tal Esther… Gairebé ha encertat l’objecte furtat i tot… Doncs bé, en aquesta ocasió només us deixaré una imatge:

Em trobe al mateix lloc on està tota eixa gent del quadre passant-s’ho d’allò més bé…

Què, ho sabeu? Vinga, pringadillos, us donaré alguna pista més: eixe pintor es caracteritzava per ser un prolífic retratista de la noblesa… Entre altres, va pintar força vegades a un emperador, que, entre altres coses, va guanyar una importat batalla a Mühlberg.

Bé, quan tingues el lloc, cerca’m entre les platges d’una ciutat on, en les sales d’un museu, hi ha una rèplica romana d’un missatger dels déus, una estàtua de coure, còpia d’altra més antiga de Praxíteles.

Hala, em pilles? (ah, l’estàtua que em vaig emportar va anar acompanyada dels familiars de qui la va agafar de la ciutat destruïda)

Bé, la tasca:

  1. Nom i autor del quadre
  2. Descripció del que s’hi narra
  3. On estan els personatges del quadre. Una mica d’història d’eixe lloc?
  4. En quina ciutat d’eixe lloc es troba l’assassí? Explica’ns alguna cosa del museu.
  5. Quina estàtua s’ha emportat? Una estàtua amb més de 3000 anys que representa a una divinitat grega i que va ser rescatada per algú d’una ciutat que va patir una guerra famosa, al mateix temps que salvava la seua família (bé, no tota, jeje).

I, as usual, m’ho doneu a mi, o ho envieu per mail o formulari. Teniu fins el 25 d’abril.