Bé, amics, ha tardat però finalment el nostre assassí ha contestat.

Es veu que ha estat rient-se bona cosa, perquè, tot i que us heu acostat a la solució, se les havia arreglat per posar-ho ben difícil. La participació ha estat més nombrosa (es notava que els de segon necessitàveu algun puntet per a la darrera avaluació, oi?); Òscar, Noèlia i Mireia (la nostra habitual, Esther, ha preferit no participar, perquè la pujada del repte no li era suficient per a pujar de qualificació; xe, i la satisfacció de participar?), felicitats. Tot i això, la que més s’ha apropat ha estat Mireia (recordeu el repte):

Els personatges del cuadre són Mercuri, les tres Gràcies, Venus, Cupido, Flora, la nimfa Clotis i Cèfir.
Les tres a les que fa referencia l’assassí són les tres Gràcies, Aglaya, Eufrosine i Talía.
La regió on es trovaba antigament és Beòcia.
La ciutat on es troba l’assassí és Tebas, i l’indret és el Museu Arqueològic de Tebas.
I l’estàtua que va furtar és la Paladio, que representa a Palas Atenea i que Enees va furtar de Troia.

Finalment, en l’última etapa heu descobert l’objecte que havia furtat (una estàtua amb més de 3000 anys que representa Atenea i que va ser rescatada per Eneas d’una ciutat que va patir una guerra famosa, al mateix temps que salvava part de la seua família), que, efectivament, era el Pal·ladi

Peró, si compteu bé, veureu que falta per contestar una pregunta: la ciutat que formaven les tres síl·labes de les Gràcies… I ací és on entra la mala bava de l’assassí: després de fer moltes combinacions, el nom més convincent que eixia era SI-LI-A (EufroSIne, TaLIa, Aglaia) i cercant per la xarxa ens eixia un tal Deneos de Silia, a la Wikipedia, on es deia on estava la tal Silia: a Beòcia [encara com l'assassí va tindre llàstima i us va posar allò dels 7 contra Tebes, eh?]. Doncs resulta que era trampa!!! Els tentacles de l’assassí arriben tan lluny que es veu que té aliats entre els internautes i va convèncer un per tal de que s’inventara un article a la wikipedia!!! Llegiu aquesta pàgina de discussió de la wiki i aquesta després. Un hoax!!! Xe, cada dia s’aprèn alguna cosa… Tot i això, encara hi hagué incautes que ho van copiar.

Per tant, quan els aplicats alumnes vau intentar trobar la solució, quasi us torneu bojos (hi ha qui em demana diners per al psicoanalista), perquè ja no estava.

Encara se sent la rialla de l’assassí: JAJOJAJOTA!!!!

Així que va tindre temps d’escapolir-se… amb un regal d’acomiadament: a una sala del museu de Tebes ha aparegut un vigilant mort de 7 (set) ferides i una noteta de l’assassí:

“FINS L’ANY VINENT… PARDILLOS!!!!”