Bé, després de passar el termini i tot (per tant, l’assassí ja haurà pegat a fugir), Rosa ha fet una gran tasca i ha arribat a la solució a l’anterior etapa. Llàstima no haver arribat a temps!

Després de bregar molt amb les pistes, seguint la pista del francés com a idioma de recerca, Louis XIV et la famille royale o alguna cosa semblant, s’arribava a aquesta web. La nostra alumna va arribar, tot i això, a una altra direrent i va detectar inclús un error: es confonia a Felip d’Orleans amb el pare del rei Sol (ja els has enviat un comentari, comentant-los l’error?). De tota manera, tot era més senzill per aquells que foren lectors de la revista HISTORIA  de National Geographic, ja que en el nº 61 es podia llegir l’article La vida en la corte del Rey Sol, on apareix aquest quadre:

i just a sota teníeu reflectit qui era qui i què representava cadascú:

Per tant, era Zèfir el personatge que es demanava, el qual es diu que va nàixer a Tràcia, on existia una ciutat fundada per l’emperador Adrià, el qual, segons alguns, va nàixer a Itàlica. Eixa ciutat era Adrianòpoli, actualment EDIRNE, que és on es trobava el nostre amic.

Allà se’ns va acostar un individu i ens va passar aquesta nota:

Què tal, capollets? Va de llibres: “i no existeix ferocitat a la terra que puga comparar-se a la d’un bisbe cristià caçant heretgies, com anomenen a qualsevol opinió contrària a la seua”. Aquesta frase ix a la suposada autobiografia d’un emperador romà, escrita per un autor, el nom del qual vol dir, aplicat al cinema, “tipus de cinema de terror que es centra en el que és visceral i en la violència gràfica”.

Doncs bé, em trobareu a la ciutat on els soldats el van proclamar emperador. Concretament al lloc on es pot contemplar açò:

Ala, pues, a pillar-me. Però has d’anar al lloc específic, oi? que l’edifici és mooooolt gran.

Haureu d’esbrinar:

  1. Llibre i autor a què es fa referència.
  2. Emperador autobiografiat i un poquet d’història sobre ell, sobretot:
  3. On va ser proclamat emperador.
  4. En quin indret d’eixe lloc està l’assassí.

Sembla un poc més senzill del que és habitual, no?

Teniu fins al 19 d’abril per a lliurar les vostres conclusions. Com sempre, podeu donar-ho en mà al profe, per correu electrònic o emprant aquest formulari.