Avui s’estrenava una nova enciclopèdia on-line, Kalipedia, una iniciativa de web 2.0 i continguts educatius. Ho llegia a EL PAÍS, on es presentava així:

Uno de los pilares clave para la elaboración de Kalipedia ha sido la integración de contenidos multimedia, caracterizados por su organización temática y un potente tratamiento gráfico, o lo que es lo mismo: trasladar todos los valores de la web 2.0 a una enciclopedia.

És de Santillana i té bona pinta. Com sempre, falten coses de les nostres assignatures (però per això ja tenim al nostre Quiró), però furgant furgant s’hi poden trobar (des de vídeos relacionats a activitats sobre mitologia).

I, com coneixeu la meua tendència, no sempre productiva, per provar cosetes i xuminadetes, us parle de dues joguines que acabe de començar a emprar(cosa que es nota prou!):

  • wink, que et permet gravar tot el que passa pel teu escriptori o per la xarxa i fer una presentació flash o un vídeo-tutorial d’allò més aparent, permetent gravar so i moltes més coses; qui ja és un expert és l’amic Iaenus; per descarregar-lo;
  • powerbullet presenter, una altre petit programa gratuït que ens permet crear presentacions en Flash als qui som negats o no hem entrat mai en els misteris d’aquesta aplicació. Per a descarregar-lo.