Copie un missatge que m’ha arribat, rebotat, sobre la mani del dissabte, signat per Pepa Guardiola:

Ja era hora que valencians i valencianes envairem per milers els carrers del cap i casal del País Valencià.  Després de que “la ciutadania ” aguantara més de 10 anys d’educació en barracons, Conselleria es pensava que ens tenia domesticats i que ens podia fer passar per qualsevol cèrcol en flames. Doncs no! El món de l’educació ha obert la boca i ha pegat un bon bram col.lectiu!   Ara no ens l’ha de tancar  ningú. Tenim clar el que volem i més encara el que no volem. Si hem recuperat les paraules de protesta, no deixem que es perden, no callem, hi ha molt a reclamar.
Vos aconselle que veieu el reportatge fotogràfic del Levante digital, alça l’ànim i encoratja.  Ensenyants, pares i alumnes som pacients, però no borregos que pasturen com a babaus  els camps regats per fonts de mora …
Cliqueu i comproveu-ho. Les fotografies passaran  a la història de l’educació en el País Valencià
Bon futur educatiu
Pepa Guardiola

http://comunidad.levante-emv.com/servicios/galeriasMultimedia/index.jsp?pIdGaleria=3573&pIndice=0

[Foto Levante EMV]

A pesar de les patètiques declaracions dels governants, sembla que per fi alguna cosa reviscola.

Encara que siga tard, us deixe una carta, ideada per un IES d’Elx, per tal d’enviar-la al Conseller i al senyor Camps: carta en anglès.

També us deixe l’opinió que vaig deixar com portaveu del BLOC a l’Ajuntament de Pedreguer, a la sessió plenària en què vam aprovar una moció contra aquest desgavell:

Aquest ajuntament ja va aprovar una moció el 29 de maig, en què es demanava que es retirara l’ordre que tot just havia acabat d’aprovar la conselleria sobre l’esperpent d’impartir una assignatura obligatòria en anglès.

Lluny de fer cas a aquestes peticions, la conselleria ha seguit publicant ordres que han portat al món de l’educació valenciana a aquesta mena de sainet eròtico-festiu. I no sols això, sinó que a més han passat a l’atac (suposem que perquè consideren que la millor defensa és eixa) i s’amenaça als treballadors de l’ensenyament amb expedients disciplinaris.

Per això, pensem que és coherent i necessària l’aprovació d’aquesta moció.

I no ens val l’excusa de que els nostres governants, amb aquesta mesura, estan vetllant per l’educació dels nostres joves, fomentant amb aquesta aberrant mesura el trilingüisme. És d’una poca vergonya impressionant dir això quan encara no està assolit, ni de lluny, el bilingüisme, quan el 90% d’escoles concertades incompleixen la llei en l’aplicació dels programes d’ensenyament en valencià, quan els instituts públics tampoc no poden fer front a la demanda d’ensenyament en valencià o quan envien professors per a cobrir places en valencià sense els requeriments que pertoquen.

I ratlla en la demència intentar començar la casa pel sostre; senyors, encara que sone a eslògan electoral, les coses es fan de baix cap a dalt: per fer front amb garanties a un programa de trilingüisme el que cal és començar-lo pels nivells més baixos i dedicar eixos diners que ens està costant l’ocurrència del senyor Camps en aplicar eixos programes des de primària, quan la realitat és que no estan ni cobrint les places d’anglès per a eixa etapa educativa.

Per tot això, i perquè ja estem farts que les autoritats de tots els valencians estiguen jugant amb els nostres xiquets i joves per motius electorals i ideològics, recolzem aquesta moció i, evidentment, votarem a favor.

Si us interessa el text de la moció, ací el teniu.

Tot i que aquest dissabte no vaig poder estar-hi present, el proper 17 de desembre, si res no canvia, paralitzem l’ensenyament. Per la dignitat de l’educació pública, aquest servidor farà vaga…