Bé, arribem al final. A veure si podem enxampar l’assassí…

Com ve essent habitual, Esther es va fer amb el premi de l’anterior etapa, tot i faltar-li esbrinar la darrera pregunta, que també podeu trobar contestada als comentaris d’eixe article.

L’assassí m’ha enviat el seu últim contacte epistolar. És aquest:

Ai, ai, ai… perdoneu la tardança. Els embotellaments del pont aquest m’han fet reatardar-me una mica. Només amb aquesta imatge haureu de tindre prou:

Tres personatges del quadre us portaran al lloc on m’hi trobe. Heu d’agafar una síl·laba de cadascuna de les tres Χάριτες (la 1ª, la 2ª i la 3ª, respectivament) i combinar-les ben bé. Us eixirà el nom d’una antiga ciutat, d’una antiga regió que actualment es diu igual i cercar-me en la segona ciutat en importància d’eixa regió (una ciutat contra la qual 7 van lluitar…). Allà us estaré esperant. On? On puga contemplar coses com aquestes:

Ah, i vinga, supose que amb aquestes pistes ja sabreu què vaig furtar quan assassiní aquell poca solta: l’estàtua representa Atenea i se la va endur un tal Eneas… Us sona?

Bé, per a superar l’últim repte heu de:

  • Esbrinar qui són els personatges del quadre
  • Saber qui són les tres a què fa referència l’assassí
  • Identificar l’antiga ciutat que es forma amb les tres síl·labes
  • Situar-la en la regió on estava antigament
  • Dir en quina ciutat està l’assassí i en quin indret d’aquesta ciutat
  • Aclarir-nos quina obra d’art va furtar l’assassí (una estàtua amb més de 3000 anys que representa Atenea i que va ser rescatada per Eneas d’una ciutat que va patir una guerra famosa, al mateix temps que salvava part de la seua família)

I, com sempre, m’ho doneu a mi, o ho envieu per mail o formulari. Teniu fins el 22 de maig (poc de temps, però és per tal que els de segon de batxillerat puguen aprofitar la seua tasca en la nota final, jeje).