Ja s'està repartint als socis el programa definitiu del XIIè Congrés de la Sociedad Española de Estudios Clásicos, que enguany se celebra a València, del 22 al 26 d'octubre, com ja anunciàvem en una entrada anterior.

Esdeveniment que té lloc cada quatre anys, és el principal acte d'aquesta societat on es reuneixen primeres espases dels nostres estudis, que desenvolupen ponències, taules rodones i altres actes d'interès. Podeu veure tot el programa ací

El que m'ha cridat l'atenció és la composició del comité d'honor, on fent companyia als reis i a representants del món universitari, clàssic i cultural, figuren càrrecs polítics del govern espanyol, de l'autonòmic i del municipal… Però açò és d'allò més normal en actes d'aquest tipus. Allò que m'ha xocat moltíssim és la capacitat visionària dels organitzadors. Potser per ser experts en temes d'harúspex i àugurs (o simplement traïció de l'inconscient?), posen  com a membres de l'esmentat comité figures (tan posades en temes de cultura!) com l'alcaldesa de València, Rita Barberà, els presidents de les diputacions provincials (Giner i Ripoll), Font de Mora, el president Camps, etc. 

Home, molt magre ho té l'oposició per aquests indrets, però vols dir que no hi ha eleccions a maig i a l'octubre eixe comité d'honor pot no ser el que figura tan flamantment al quadríptic? No hagués estat una miqueta més diplomàtic esmentar només els càrrecs i/o les institucions que el formen?

Bé, espere que els presagis dels nostres doctes organitzadors no s'acomplesquen i us anime a que, siga quin siga el comité d'honor (al cap i a la fi, això no és l'important de l'esdeveniment), intenteu seguir aquest Congrés que paga la pena.