El passat dimarts, a nivell de país, a pesar del que diga el nodo oficial (canal ou), la jornada de vaga va tenir prou seguiment. Tot i això,  seguisc pensant que va ser un error desconvocar la de desembre; era evident que el nostre ínclit conseller només pretenia desactivar les protestes. Això ha pogut restar prou de l’entusiasme inicial.

Jo la vaig secundar, i la meua filla també. Les raons han estat ben explicades arreu.

A pesar de tot, m’ha quedar cert regust amarg per com s’ha desenvolupat al meu centre. 23 companys d’un total de 49 professionals han dit un rotund NO a la política educativa dels desmantelladors del sistema públic d’ensenyament. I he sentit coses que no m’agraden gens i que espere que no siguen més que exageracions.

És evident que cadascú és lliure de fer el que li vinga en gana. El que em permetreu és que no compartisca algunes actituds i les critique. I no, no em vingueu amb allò de que totes les postures són respectables; disculpeu, però postures hi ha de respectables, de poc respectables i directament impresentables: l’únic que és respectable és la vostra llibertat de tindre qualsevol postura; ara bé, la postura (igual que les opinions) poden merèixer ben poca respectabilitat.

M’explique:

  • Com es pot dir als alumnes que seran amonestats si no venen a classe?
  • És normal posar fins a 3 exàmens eixe dia? Bonica manera de maquillar-li els números a la Conselleria. Saben que estaven convocats també pares i alumnes? Què passa si un pare justifica el dret del fill a fer vaga? I no em vingueu amb què s’havia de comunicar en cinc dies d’antelació? Els xiquets de primària van faltar massivament i els de secundària han de seguir eixes mesures de temps pretèrits?
  • Per què s’avisa als alumnes en poc de temps de l’arribada d’un fax dels sindicats d’estudiants datat el 21 d’abril?
  • És ètic que hi haja gent que, en veure que hi ha pocs alumnes, se’n vaja de l’institut dues hores abans d’acabar la jornada laboral? També eixiran en les llistes d’absències?

Bé, m’agradaria que algú m’explicara açò, perquè la sensació que ens ha quedat a molts dels que hem secundat la vaga és la d’haver fet el “primo” de manera impressionant.

I, per postres, ve un senyor, que sembla mentida que amb la curta alçada intelectual i física que té, diga tan grans animalades, dient-nos “gilipollas” i quedant-se tan ample. Dimissió, però ja!

Bé, per llevar-me una mica el mosqueig li he enviat un mail a la meua amiga Angelina i m’ha contestat, enviant-me una foto ben xula:

Image and video hosting by TinyPic

Què, enveja, eh?