Bé, per començar l’any 2009, i com vam comentar abans de festes, anem a intentar fer reviscolar el blog d’aula que vam obrir fa dos anys, Ist richitg das?

A partir de la setmana vinent, i després d’haver-vos donat d’alta (encara en falteu 3, Carla, Ana i Alba!), la tasca a realitzar serà triple:

1.Serà el mitjà on anireu informant dels avanços que feu en l’activitat Contamites, que enguany tornarem a portar als col·legis del poble, si tot va bé, per tornar a experimentar el goig de veure als nanos gaudint amb els mites clàssics.

Us deixe, com a referència, els guions de fa dos anys:

2.Per als de Grec de 1r, el farem servir per comprovar la vostra sapiència en els temes de cultura. Per això, hi penjarem una mena de “control” per tal de fer-lo on-line. Farem servir una de les mil ferramentes del senyor Google, Google docs, que vaig descobrir de casualitat, mentre cercava un formulari virtual per la meua vessant político-activa i que és d’ús molt fàcil (només heu d’anar a Google docs, triar “nou” > “full de càlcul” > “formulari” > “crear nou formulari”. Ací podeu trobar unes instruccions ben senzilles, per si us interessa, oh inquiets magistri). Habitualment, fins que no anem a l’aula d’informàtica, no el farem, però per ser el primer i donar-vos avantatge, el primer ja el podeu trobar publicat al blog d’aula.

3.Per fi, el blog d’aula serà on anireu recopilant els vostres descobriments de les empremtes del llatí, el grec i les seues respectives cultures en l’actualitat… Des de qüestions lingüístiques a temes culturals (literatura, cinema, art…). No només heu d’il·lustrar el fet, sinó intentar explicar per què penseu que està emprant-se eixe recurs clàssic en l’actualitat.

Per exemple, per què penseu que al centre comercial d’Ondara hi ha una tenda que es diu Perséfone? O per què els propietaris d’un establiment del carrer Loreto de Dènia li han posat Alter ego?
Qualsevol vessant de la nostra vida pot servir: des dels productes d’una tenda de joguets (Imaginarium):


… fins a un producte de bellesa:

També podeu fer les vostres aportacions, simplement llegint un diari, veient un film o fullejant una revista. Un petit experiment: açò, vist de pressa i sense fixar-se massa, és el que vaig poder treure del diari EL PAÍS, del 20 de desembre:

Es pot observar des de l’articulista que usa el llatí per a demostrar la seua sapiència (F), fins el seu ús més quotidià (D, G); o des de la utilització per a nomenar productes o empreses (A, C, H) o simplement una notícia sencera relacionada amb els nostres estudis (I)… Per cert, en aquesta darrera s’ha colat un error garrafal (no crec que la periodista haja volgut dir el que diu), ja que diu que la cultura grega és grollera, ordinària, grossera, tosca, etc. Poca cultura, convenciment potser, o simplement un lapsus teclae? A veure si trobes a què em referesc!
Com més aportacions feu, més pujarà la nota final.
Que us divertiu!