…Així que va tindre temps d’escapolir-se… amb un regal d’acomiadament: a una sala del museu de Tebes ha aparegut un vigilant mort de 7 (set) ferides i una noteta de l’assassí:

“FINS L’ANY VINENT… PARDILLOS!!!!”

Recordeu aquestes paraules? Quan semblava que l’assassí fantasma havia desaparegut de la nostra tranquil·la existència, avui, al costat dels regals de la meua filla, hi havia una sorpreseta afegida… Dins d’un sobre lacrat, hi havia açò:

Sorpresa: el vostre benvolgut fugitiu ha estat fruint d’unes llaaaargues vacances… ben pagades amb el que vaig poder treure de les meues rapinyes… Però m’avorria tant i tant que vull tornar a fer-vos tornar bojos intentant trobar-me. Atenció, que van les pistes:

871

CES

gue

Si cerqueu en eixes lletres i nombres, arribareu a VII. 20, 1, on trobareu un personatge, que va passar les penúries de la seua derrota a un lloc sense llibertat. Per trobar-me, primer haureu de localitzar eixe lloc (conegut amb dos noms). Després, haureu d’esbrinar el nom d’un personatge emblemàtic de la imagineria cristiana, que, segons la seua tradició, també va estar “allotjat” allà. Doncs bé, ja quasi em tindreu: estaré a una ciutat de la regió d’on aquest últim era originari, a la voreta d’un llac amb el mateix nom que l’esmentada ciutat… prenent-me un combinat i un plat de dàtils… mentre me’n ric bona cosa dels vostres pobres esforços… juas juas juas

Caguentot… el maleït assassí m’ha escarrassat el gaudi de fruir amb la meua filla dels regals de Reis! Però segur que podeu trobar-lo, sagaços deixebles:

  1. Desxifreu eixes enigmàtiques lletres i xifres: què oculten?
  2. Quin personatge s’hi oculta?
  3. On va passar, pel que sembla, recluït, algun període de la seua vida?
  4. Quin altre personatge va estar allí mateix? En què es basen els cristians per pensar-ho?
  5. D’on era aquest personatge?
  6. En quina ciutat està l’assassí?

Teniu fins al 31 de gener per a lliurar les vostres conclusions. Com sempre, podeu donar-ho en mà al profe, per correu electrònic o emprant aquest formulari.

Ah, i recordeu que l’activitat compta per a arredonir les vostres qualificacions acadèmiques i que, no cal dir-ho, estan convidats a participar tots aquells companys, instituts i gent desfeinada que vulga fer-ho…