Molt bé, molt bé…

Lídia, Esther i Mireia han estat a punt d’enxampar l’assassí… Se’ls ha escapat per ben poc… Han trobat el lloc on s’amagava, però ja havia fugit… L’últim dia del mes s’ha compromés a enviar la següent pista… Estigueu “al loro”.

És veritat que la pista definitiva l’han trobat a l’escrit que l’assassí ens havia enviat: efectivament el primer que havieu de fer era guiar-vos per les llengües clàssiques. Descartat el llatí (amor + frater?), ens adreçàvem al grec: φίλος + ἀδελφός > Filadèlfia!!! Una ciutat, i a una ciutat, on pot estar la seu de les Muses? Sí, senyor, al Museu, concretament al Museu d’Art de Filadèlfia. I tafanejant per allà no hauríeu tardat gens en topar-vos amb:

Prometeu

…eternament ferit al ventre, com el Pullido (si cliques la imatge, veuràs una fitxa del quadre, amb interessants notes sobre la penúltima pregunta: està fidelment representat?)!

Identificat el Prometeu, només us calia llegir sobre el mite i esbrinar que generalment l’animaló que li pica el fetge és una àliga i el que està al quadre no ho sembla, veritat (açò només ho ha detectat Esther)?

Bé, la darrera pregunta era pràcticament impossible contestar-la: més sort, potser el dia 30!

No dubteu en seguir les passes d’aquest impresentable!!!

[Ah, i la paradeta, evidentment l'havia fet a Phoenix: he fet una paradeta en una ciutat del mateix país, el nom de la qual va ser triat per un tal Darrel Dupa, simbolitzant així el naixement d’una nova civilització sobre les ruïnes... tal com l'au Fènix renaixia de les seues cendres...]

[Us adjunte un mapeta amb el seu periple]