Ningú negarà les prestacions de Flickr, un lloc web per a organitzar fotografies digitals que funciona com una xarxa social. I jo no seré qui començarà a criticar eixes prestacions.

El que sí faré, però, perquè m’ha tocat molt els cataplins i m’ha fet perdre molt de temps és criticar les seues ànsies lucratives, disfraçades de bon rotllet.

Tot començava quan es va anunciar la compra de Flickr per part de Yahoo!. Jo tenia dos comptes en Yahoo! per emmagatzemar fotos (un per a les fotos de la feina i altre per a fotos personals): totes ben organitzadetes en carpetes i AMB LA POSSIBILITAT D’AFEGIR GRATUÏTAMENT TOTES LES FOTOS QUE VOLGUERES.

Doncs bé, fa unes setmanes, quan entraves en l’allotjador de fotos de Yahoo! t’avisaven que anava a deixar d’estar operatiu i que podies migrar totes les fotos a Flickr… o descarregar-te-les al teu disc altra vegada.

Mecagon…!

Bé, accepte la migració (quin remei!) i tot va perfecte: les del compte de la feina s’afegeixen sense problema al meu compte gratuït de Flickr, mentre que per a l’altre es crea un compte nou.

Primer entrebanc: tenia molts enllaços a les meues webs que portaven a àlbums i fotos de Yahoo! Ara hauré de revisar-los tots.

Segon entrebanc, més “ladino”: com que tenia moltes fotos, ara resulta que els amics de Flickr tenen la “delicadesa” de crear-me els dos comptes “pro”: 25 dòlars l’any cadascun d’ells. Bé, no m’importa, encara que haurien d’haver donat a elegir entre això o mantenir el compte gratuït en Yahoo! I tenen el detall de donar-los gratis fins final d’any. Ai, que bons amics…

Pense: bé, en compte de tenir dos comptes, puc passar totes les fotos a un dels comptes i fer-lo pro… Almenys m’estalviaré 25 dòlars! Faig la consulta al senyor Flickr i, oh sorpresa! no hi ha cap possibilitat de fer la migració d’un compte a un altre:

Hola,

Gracias por contactarse con el Servicio de Atención al Cliente de Flickr.

Momentaneamente no es posible combinar dos o más cuentas de Flickr o transferir automáticamente las fotos entre las cuentas. Si usted quisiera mover las fotos de una cuenta a otra, necesitará descargar manualmente las fotos de su cuenta (si no las tiene ya en su computadora) y subirlas a la cuenta en las que desea tenerlas. Para información sobre descargar sus fotos satisfactoriamente vea:

http://www.flickr.com/help/photos/#91

La combinación se refiere solamente a una cuenta de Flickr que se liga con un Yahoo! ID con el fin de iniciar sesión en Flickr. Esta acción se aplica generalmente a las cuentas creadas antes de que Yahoo! adquiera Flickr y, por lo tanto, tuvieron que ser fusionadas con un Yahoo! ID.
Cada nueva cuenta de Flickr creada después de agosto de 2005, se ha creado con un Yahoo! ID ya asociado a ésta.

Cordialmente,

Amy.
Flickr Servicio al Cliente

…voleu dir que allò que faciliten per passar de Yahoo! a Flickr no es pot fer des d’un compte Flickr a altre Flickr?!!

Bé, doncs m’ha tocat estar-me durant sessions de varis dies fent aquest treballet. Per això, disculpeu que aprofite aquesta finestra per, almenys, desfogar-me una mica.

[Crec que no sóc l'únic decebut]